2022

Diyarbakır yöresel yemekleri ve tarifleri

Diyarbakır’ın en meşhur yemeği nedir?

Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.

Diyarbakır Tırşık nasıl yapılır?

Tirşik (Diyarbakır Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve tencereye koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Biberlerimizi ekliyoruz biberlerle beraber biraz daha kavuruyoruz.
  3. Sonra salçamızı ekliyoruz.
  4. Küp küp kestiğimiz patlıcanlarımızı da ekliyoruz.

Adanın en meşhur yemeği nedir?

Adana'ya uğradığınızda denemeniz gereken lezzetler arasında Adana Kebabı ilk sırada yer almaktadır. Ayrıca lahmacun, içli köfte, çiğ köfte, humus, şırdan, çorba, bici bici, şalgam ve sakatat yemekleri de denenebilecek lezzetler arasındadır.

Diyarbakır’ın en meşhur şeyi nedir?

Mumbar Dolması Yörenin belki de en çok bilinen yemeklerinden birisidir diyebiliriz. Kuzu bağırsağı ve kuzunun işkembesi kullanılarak yapılır ve yine bol baharatlı olarak doldurulan dolmalar tencerelerde pişirilmeye bırakılmaktadır. Diyarbakır'a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetlerden birisidir.

Diyarbakır’da ne yemek yenir?

Geleneksel Diyarbakır Yemekleri – Nesi Meşhur?

  • Ayvalı Kavurma.
  • Mumbar Dolması
  • Cartlak Kebabı
  • Patlıcan Dizme.
  • Burma Kadayıf.
  • Duvaklı Pilav.
  • Sıkma.
  • İçli Köfte.

Diyarbakırdan yiyecek ne alınır?

Yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği hediyelik eşyalar arasında:Burma Kadayıf, Örgü Peyniri, Çanak Çömlek ve Buzdolabı magnetleri bulunmaktadır. Diyarbakır'ın yöresel yemekleri arasında bulunan Burma Kadayıf, hediyelik eşya açısından da tercih edilmektedir.

Urfa Tırşık nasıl yapılır?

Eti iyice yıkayın, bir tencereye koyup, hafif ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanı ince ince doğrayıp suyunu çeken etlere katın, soğanlar sararıncaya kadar karıştırın. Salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin, suyunu koyup, hafif ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin.